Friday, 28 December 2012

Holidays Time!! - Part 2


 Assalamualaikum.. 

Hari ni setelah cukop sebulan aku abeh exam final sem n aku still dok umah jek.. Bosan bosan…. Hakhak…  Ok… T org xnk baca la yuyu.. Cukop2 la mengarut tu…  Haha.. 


Ni gamba time atas feri otw g pulau.. Inilah kami semua...



Skg ni aku nak sambung sal holiday ari tu.. Sapa yang x  paham cam mana tetiba part 2,ley la baca kat sini lu taw... HOLIDAYS TIME Malam ke 2 kitorang kat sana,adalah aktiviti paling bez.. Haha.. Kita makan lagi!! N malam tu ada BBQ.. Tp bukan kitorang la yang masak.. Kitorang datang makan ja.. Ada udang,ikan,n ayam.. Siyes kenyang... Hihi... Ngan air sunquick nya... So, sebelom makan,upacara penyampaian hadiah n pengunguman pemenang.. N group 1 no 1,group 3 no 2… N group aku  iaitu group 2 dapat no 3… MALU~~ Huuuuu…  Dapat la hamper setiap group.. Tapi yg menjadi kan nya berbeza adalah kebesaran hamper tu ja.. Haha…   


Inilah Ahli2 group 2... Hee
Lepas ja makan makan tu semua da ley wat aktivti sendiri... So,aku n beberapa orang yang laen g la kat tempat karoke kat sebelah kiosk tempat kitorang makan makan tu.. Tapi aku x karoke la.. X minat.. Nyanyi lam bilik air selalu la.. Hakhak... Sambil dok tunggu turn kawan2 aku nyanyi tu,aku pon tengok la gamba2 yang lam camera si Farid Bujang Senang.. Sbb dia sorang ja yang rajin nak bwak camera mahal2 nih.. Hihi... 


Sorry x clear sbb guna camera fon ja.. 
Dalam jam 12.30 cam uh,kitorang pon balik bilik... N terus tido.. Konon2 nak tgok tv.. Sekali tv yg tengok kitorang.. Haha.. N the next day.. hari ke 3.. Hari terakhir kitorang kat sana,ase sedih lak nak kena tinggal kan pulau tu... Ceh.. POYO la Yuyu oii... 

Pagi tu sempat la round2 kat pantai.. Ada yang g kayak,banana boat,mandi laut.. N aku x g sebab ada masalah org perempuan.. Yg gurl tentu tau kenapa.. Law yg boys,err.. X kan la nak kena explain kat sini lak kan...  Haaa... Sambil aku jadi tukang jaga barang2 orang2 yg g masuk ke air tu,sempat la aku main tulis2 nama kat pantai.... Orang kata romantik law tulis2 nama kat pasir pantai.. Aku pon nak wt jugak.. Tapi... X taw nak tulis hape.. Haha.. Last2.. Inilah hasil nya... 

Sorry agak x sopan nak dok cam tu kat situ.. Maaf!!

Lepas diorang semua sampai ke pantai lek,aku pon balik bilik sebab nak kemas2 barang.. Kitorang kena check out sebelum jam 12 tgahari.. Lepas semua check out, kitorang g lunch dulu pastu naik teksi utk g jeti.. Sebelum sampai ke jeti,kami semua dibawa jalan2 round pulau... N Pak Cik Driver Teksi tu jd TOURGUIDE kitorang... So, aku taw la serba sedikit tentang pulau tu... Kitorang dapat g ke Kg Nelayan. Dpt la tengok cam mana keadaan kawasan memproses ikan kering... 

Byk kan ikan2 tu...

Ini adalah udang...



Ini ikan kering yg rangup tu. Sorry xtaw nama ikan tu apa... 

Ini ikan kering yang sedap wat gulai lemak tu... 

Ini ikan2 kering yang da siap dipaking... N harga yg ada kat stiker tu,RM167.00...
Aku punya la bercita2 nak membeli kat situ.. Sekali... Aku nampak binatang yang x sepatutnya sebagai orang muslim dekati... So.. Cancel nak beli ape2 sbb ade ANJING... Rupa2nya anjing2 tu jd penjaga jeti kt kg tu... Mmg x la kan nak beli... Cepat2 aku keluar dari kawasan tu...

Masa kat depan kedai kt kg nelayan tu.. Sebenarnya nak kan gamba sotong besar tu... XD
Lepas singgah kat kedai tu,kitorang di bawa lak ke Kota Belanda.. N ini sejarahnya...

Err.. Nampak ke nak baca nih?  
N the last place kitorang g adalah err.. Aku x taw nak kata apa nama tempat tu.. Orang cina punya la... Cam tokong pon ade... Ada ikan besar yang bahaya.. Ikan tu leh makan manusia.. N besar nya sebesar sebuah kereta... Aku x sanggop nak tengok lama2.. Sebab terbayangkan kalau dia makan ak... Wuuu... X mau... 

Dlm bnyk2 patung kat situ,aku sanggop bergambar ngan patung ni ja... 
Lepas tu aku pun g la membeli sedikit ole-ole kat perkarangan tokong tu.. N aku just beli keychain ja.. Law nak beli macam2 ase cam x berbaloi... Sampai je kat jeti Lumut, kitorang diberi 1/2 jam untuk g makan, solat n whatever la... So,aku n kawan2 aku g la pusing2 kat kedai2 yang ada kat jeti tu.. So.. Aku pun tengok2 la baju2 kat situ.. N teringat kata2 mak aku.. X yah la nak beli baju2 ke apa2.. Beli benda makan je.. So.. Aku pon tengok2 je.. Haha. Dalam hati ase nak borong je... Hee.. Sempat la bergamba ngan si Farah Ain.. Dia ni baru ja lepas solat.. N dtg kat kitorang.. Dtg lak kesengetan kitorang,inilah jd nya.. Si Mangas x taw pun apa yg kitorang buat.. Dia terus senyum2 sbb orng nak snap gamba... 

Da macam mak cik jual ikan da kitorang tengok.. Haha
Si Mangsa ngan Si Senah Sepat... Haha
Tengok..!! Muka bahagia ja kena buli ngan kitorang.. Haha
Naik ja feri,kitorang terus tertido.. Penat sgt sbb dr pagi x henti aktiviti nya.. Masa perjalanan pun lebih kurang 1 jam.. So.. Sempat la take a nap kata orang putih kan. Haha... Tapi,x sampai 10 minit,aku pun tersedar... X ley nak tido sebab bunyi enjin feri tu sgt2 kuat!! N aku ddok di seat yg paling belakang... So..  Aku dan kawan2 pun terus ke bahagian belakang.. (Area toilet sebab itu adalah kawasan terbuka).. Kitorang lepak kat sini sebab dapt tengok pemandangan laut... Sapa2 yg mabuk laut x yah la dok sini taw.. Kang muntah2 lak. Hihi...  

Ok!!.. Ini gamba curi.!!Kwn aku snap.. Da la time tu ngah dengar  sapa ntah  bercakap...
Tengok buih2 tu!! Terhasil dr kipas enjin feri..  
Sampai je kat jeti.. Kitorang kena tunggu semua kawan2 keluar dr feri baru la boleh keluar dr jeti tu... N aku da sempat duduk kat atas beg da.. Sebab penumpang feri tu mencecah 100++ orang... Sempat amek2 gamba lagi.. Haha..

Yess!! Nampak da sun burn nya.. 
Setelah cukup semua ahli trip kitorang,baru la ley keluar dari jeti tu.. N terus naik bas nak blik ke shah alam.. Sebelum tu,kitorang singgah kat kedai menjual makanan laut kat Perusahaan Tarmizi.. N aku pun terus serbu kat tempat ikan bilis.. Terus beli.. Haha.. Amek itu amek ini.. Barang2 aku ja da cecah RM 60... N aku lah yang paling banyak beli keropok.. Haha... Naik ja bas.. Ramai yang da naik bas tu ngah makan makanan yang dorang beli td.. Mcm2 bau ada.. Bau satay ikan,keropok sotong,bau udang kering.. Semerbak ja dalam tu... So... Kena la REDHA ja.. Haha.. Pak cik Driver pun meneruskan perjalanan kembali ke Shah Alam.. Pak cik Driver ni x ikot higway.. Dia ikot jalan lain... Melalui Lekir dan Hutan Melintang,Perak. Kemudian melalui Sabak Bernam, Sekinchan, Sg Besar di Selangor.. Masa kat Sekinchan,kitorang singgah kat rumah nenek Reeza.. Bkn Reza yg Dj radio tu taw... Ni Reeza dak kelas aku. Yg jd tukang planner trip kitorang.. Rumah nenek dia ni di tengah2 kawasan sawah padi... Rasa nyaman je suasana kat situ.. Kitorang cuma singgah untuk solat maghrib sebab masa tu da dekat jam 8... Lepas je solat,kitorang naik bas semula utk ke Tg Karang... Sampai ja di Tanjung Karang, kami singgah di Satay Hut Tg Karang... Makan malam.. Satay nya sedap... Jom g ramai2.... Kompem korang puas hati makan kat situ....

Gamba sumber Mr Google
Ini pun sumber dr Mr Google
Lepas je makan.. Kitorang pun teruskan perjalanan balik.. Dalam jam 11.30pm baru sampai di Shah Alam.. Terus balik rumah sewa n tido.. X sedar apa da... Siyes bez percutian nih.. Walaupun nyaris2 x jadi... Enjoy sgt.. Rasa nak g lagi... Ade sape2 nak belanja aku x? Hahahaha....Sampai sini ja dulu aku menaip.. Nanti aku hapdet lagi yea... Tata...












2 comments:

  1. hahaha , bercoti sakan kaw ek ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. Trip klaz la ieya... Bila lg dpt cam ni.. Pas ni memasing bizi...

      Delete

Kaki Komen ada nak komen x?