Tuesday, 9 September 2014

Kick off Program = ‘ Jom Turunkan Berat Badan '


Assalamualaikum... Gempak tak tajuk?

Ok.. Sila jangan gelak... Yuyu pun masa memula kena join program ni rasa cam bengang jugaj. Ingt senang ke nak dptkan berat seberat ni? Haha.. Yuyu sebenarnya memang berisi since sekolah.. Cuma time sekolah dulu maintain je.. Sbb bizi dgan aktiviti.. Camping sana sini.. Kawad x berhenti.. Olahraga lagi... Tapi bila masuk je zaman lepasan SPM,so makan adalah hobi paling best. Haha..

Ok. Sejak masuk zaman study kat IPTA tu,lagi la badan seakan dipam pam kalah belon. Pipi da serupa Pau Yik Mun kegilaan rakyat Tanjung Malim. (Rindu nak balik kampung.. L) Gua sekolah kat area sana beb. Badan usah cerita.. Tahap kekembangannya sgt2 lah tidak boleh diterima akal. (Hamboi bahasa... Mau dapat darah tinggi cikgu Bahasa Malaysia terchenta.. Hihi). Dr saiz seluar 29inch sekarang ni da pakai 34inch.. Nampak x perbezaan? Sangat2 lah mengecewakan. Baju? Da x boleh da nak berangan pakai baju uniform sekolah balik da.. Huk3..

So,lupakan hal badan yg dipam pam tersebut. 1st perjumpaan ut program tu,kitorang (nampak tak hakikatnya ramai yang seumpama Yuyu.. Haha) diberi taklimat tentang tujuan program ni. Target program ni adalah dalam masa 6 bulan (Jun-Disember 2014) untuk dapatkan berat badan ideal. So, kitorang kena timbang berat dan kira ukur lilit pinggang/pinggul untuk membuat kiraan berapa banyak patut kitorang turunkan.

Akiviti ni diadakan setiap hari Rabu. Sesi petang. Yela.. Law nak buat pagi tak kan petang nak masuk keje balik kan? Ala.. Anggap macam subjek Pendidikan Jasmani.. Cuma program ni kendalian Unit Fisilogi, Unit Pendidikan Kesihatan, Jabatan Dietetik & Sajian dan paling penting, Unit Penyeliaan. (Da nama pun kerja bawah unit Penyeliaan,memang kena la kan? )

Yuyu suka aktiviti ni sebab nampak la akibat tak ikut program ni.. Masa bulan pertama tu,Yuyu tak ikut cakap fasilitator tu. Dan hasilnya.. Berat Yuyu naik sampai 3 kg dalam masa 2 minggu. Mana tak naik.. Makan ikut sesedap rasa. Padahal da siap diajar cara pengiraan kalori yang boleh diambil dalam setiap hidangan. Maka terbitlah kesedaran nak turunkan.. Bulan kedua pula,aktiviti slowdown sikit sbb bulan puasa,so kembang kempis la hidung masa timbang,turun 4kg.. Mana tak tersengih-sengih. Puasa an... Tapi bila da raya. Jangan harap la nak dpt macam tu lg kan.. Haha.

Masa perjumpaan bulan lepas,mean masa bulan raya tu, Dietician buat ‘Food Testing’. Guna teknik ‘Meal Replacement’. Dan.... Sgt tak sedap. Haha.. Tak ada nasi kau.. Pebret tu... Hahaha...Tapi boleh je telan. Yuyu tak ikut sgt pun kaedah tu. Cuma amalkan oat la. Tapi jemu lorh. Hihi. Tapi kalau tahan makan je tapi tak bakar lemak yang da memang ada ni tak jalan jugak kan??..

So sori gambar x cantik...Kamera murah an...


Sambil sambil golek atas katil sebelum tidur ni,puas la tanya pak cik Gugel ni. Apa kaedah yang boleh membantu Yuyu yang nafsu makan tak hengat dunia ni,Yuyu terbaca kat novel karya Hlovate –  Versus.
Atkins Diet.

Yuyu blur sekejap. Apakah itu? 1st time nampak p-e-r-k-a-t-a-a-n tu. So.. Pak cik Gugel adalah kamus paling senang nak mintak tolong kan? Zaman sekarang.. Semua dihujung jari.. Hewhewhew. Dapat komisyen tak promote Gugel ni?

So far Yuyu belum mulakan aktiviti meng’Atkins’kan diri Yuyu. Doakan Yuyu dapat teruskan segala jenis menu yang ada dalam resepi-resepi yang pak cik Gugel bagi ni. Ameeen..

So.. Mungkin next entry pasal menu D.A tu.. Doakan Yuyu rajin nak share resepi tu.. Huhu... 
Setakat ni dulu la kemerepekkan yang tarappapa ni.... Jumpa lagi... Assalamualaikum. 


Sunday, 17 August 2014

BioCerum Rejuvenate Signature Course


Assalamualaikum..
Semalam genap hari lahir Yuyu yg ke 2+... Huhu.. Malu larh nak bgtahu... Hihi...  Sebenarnya Yuyu bukan nak cerita sal ni... Nak cerita sal ape ek?? Hurm.. Any suggestion?
Meh la Yuyu citer sal BioCerum Rejuvenate Signature Course.


Lau nak lebih detail... So korang bole tengok kat Sini .


Kenapa Yuyu nak hapdet sal BioCerum ni? Ni haa....

Setakat ni Yuyu puas hati la bila da guna produk ni.. Yuyu bukan nak promote ke ape taw... Yuyu da penat guna mcm2 produk jerawat.. Dari yang murah sampai la yg agak mahal... Sampai sanggup habiskan duit gaji semata mata nak beli produk.. Dah la gaji kecik je... 

So.. Sapa2 yang da kecewa macam Yuyu ni.. Boleh la try Biocerum ni.. So far after 1 week Yuyu guna,Alhamdulillah jerawat2 yg suka sgt singgah tak pergi2 ni da kecut.. Dan yg best nya jerawat baru x singgah da.. Parut pun da mula pudar... Honestly muka Yuyu sgt2 lah da teruk dgn parut2 jerawat ni.. Malu la plak nak tempek gambo Yuyu kat sini..Huhu. Lagipun harganya mampu milik dan lagi best 1 kotak bole pakai sampai 2 or 3 bulan.. Kan saving tu... Dari nak beli tetiap bulan produk2 yang mahal tu.. orang jangan nak pakai sekali terus cantik taw.. Kena la bebanyak sabar.. Yuyu faham perasaan korang cm mne.. Mana tahan lg kan nak dengar org perli sal muka korang.. Haha.. Yuyu da biasa sangat.. Dari Yuyu form 3 lagi da dengar.. Meh Yuyu tempek gambo2 dari pesbuk Biocerum kat sini ... So.. Selamat mencuba...















Thursday, 21 February 2013

Mak Cik Lorongku..

Assalamualaikum.... Haaa.... Gempak x tajuk entry? Haha...
Meh sini Yuyu citer kenapa Yuyu tulis tajuk macam tu..

Semalam masa ondaway balik rumah,Yuyu singgah la kat gerai Cik Ita utk beli pisang goreng.. Kat lorong umh Yuyu ni je... Sekali ade la mak cik nih tanya,Yuyu nih dari mana? Yuyu pun otomatik la cakap yg Yuyu ni dari bank. Baru lepas wat transfer duit utk beli PMC. Laju je mak cik tadi uh tarik Yuyu suh g kat bonet kereta dia.

Bila dia da bukak bonet dia...Taaaraaa!!!! 
Macam2 ada... Haha.... Dia suh Yuyu tolong jualkan barang2 dia guna online. 
Sabun Susu Beras,Krim Susu Beras,Sabun utk Kuruskan Badan,Baju,Skirt,macam2 lagi lah... Yuyu masa tu angguk2 kan kepala jek..Haha... 

Yuyu bukan x mo jual,Yuyu pun bukan nya blogger yg ada butik online...Yuyu sendiri pun newbie... Cam mana kan?Haha.. Mak cik tu siap offer nak bagi barang,x yah keluar modal..Tolong jualkan aje...Haha...

Too Mak Cik Jiranku... Sabaq naa... Yuyu cari kawan2 yang nak tolong Yuyu dulu k..Setakat ni Yuyu da dapat asisstant baru sorang... So..Law ramai yang berminat,Yuyu g umah mak cik ok? Tp bukan beli la... Utk amek gambo2 jek.. Hehe..

Eh,ok lah..Nanti Yuyu sambung cerita nih lagi.. Skg ni Yuyu nak promote PMC yg Yuyu jual.. Yg mana?? Ni haa... Kelik Sini!

Monday, 18 February 2013

PMC Murah!!

Assalamualaikum...

Hari ni Yuyu da order stock baru...Minggu dpn sampai da la agak nya.. Sejak Yuyu amalkan PMC nih,banyak sgt perubahan kat diri Yuyu..Paling ketara adalah muka Yuyu... 2 bulan lepas Yuyu sunburn sbb holiday kat Pangkor.. N Yuyu ni tergolong antara orang yg susah nk hilangkan belang kat muka nih cpt2.. So..Yuyu nak promote la sket PMC atau lebih femes dgn nama Ibu Kalogen nih..

Tengok la beza nya... 

Rasa bahagia sangat2.. Hihi... N Yuyu ni pun da jd suppliers... Yuyu pun x mo la nak jual mahal2...
N Yuyu nak la serta kan sekali khasiat-khasiat PMC yg Yuyu makan ni...

Kelebihan/Kehebatan PMC..

-Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormone
-Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
-Memejalkan payudara, otot dan punggung
-Menyihatkan rambut dan kuku
-Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
-Mengurangi penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
-Mengurangi selulit
& Memberi tenaga
-Melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
-Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
-Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
-Merawat penyakit gout
& Mencegah kanser/tumor
-Menurunkan tekanan darah tinggi
& merawat Anemia
-Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, merawat gastrik
-Anti bakteria/kulat
& Memecahkan Toksin
-Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh
-Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
-Melicin, menegang, dan menghaluskan kulit
-Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
-Merangsang penghasilan sel2 baru kulit, menyembuhkan luka
-Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
-Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
-Menberikan rasa kekenyangan (diet)
& Memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit/buasir)
-Membantu masalah keputihan
& Menormalkan fungsi kalenjar tiroid.
-Mengawal berat badan & menyeimbangkan berat badan.
-Mnguatkan akar rambut dan mencegah keguguran rambut.
-Awet muda

Ibu Kolagen (PMC) 100% Mentah Dan Halal Keluaran Sabah
Tak Perlu Suntikan, Tak Perlu Botox Untuk Cantik Lagi.
100% Kolagen Mentah Belum Diproses.
Hanya Rebus Sahaja Untuk Penyediaan. 
Kolagen ni amat berkesan sekiranya diamalkan pada setiap hari. Kita akan melihat perubahan terutamanya pada kulit kita dan akan kelihatan semakin cerah/putih, kalau seminggu lebih boleh nampak especially pori2 muka akan rapat dan nampak licin..PMC ini boleh di buat masker pada wajah untuk kesan yang terbaik. Sesuai untuk wanita yang pregnant untuk dapatkan baby yang putih dan kulit cantik.
Kolagen mentah ini berasal dari tumbuhan marin/rumpai laut yg di kering.. 100% pure marine collagen yang belom diproses.. Tiada campurn bahan atau pengawet atau pewarna.

Kollagen in adalah 10x ganda tinggi dari sirip yu (satu mngkuk kecil rm300)
dan khasiat dia sama dengan sarang burung layang2 (rm400 hingga ribu2)
24 % kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang-layang
Anti oksida 550 x lebih tinggi dari
Vit.C
Vit.A 40x lebih tinggi dari betacarotine 

Mesti x sabar nak tahu harga nya kan? Ni haa...

Gred AA
100 Gram - Rm 18
1 KG - Rm 90

Gred AAA
100 Gram - Rm 20
1 KG - Rm 120

Tapi........ Ini harga without posting charge taw!! 
Law nak order.. PM kat fb Yuyu (Nurul Hiedareyou) or SMS ke 013-6487289/017-6279304













Tuesday, 5 February 2013

Lelong2... Pure Marine Collagen Murah


Ibu Kolagen 100% Mentah Dan Halal Keluaran Sabah
Tak Perlu Suntikan, Tak Perlu Botox Untuk Cantik Lagi.
100% Kolagen Mentah Belum Diproses.
Hanya Rebus Sahaja Untuk Penyediaan. 


Kolagen ni amat berkesan sekiranya diamalkan pada setiap hari. Kita akan melihat perubahan terutamanya pada kulit kita dan akan kelihatan semakin cerah/putih, kalau seminggu lebih boleh nampak especially pori2 muka akan rapat dan nampak licin..PMC ini boleh di buat masker pada wajah untuk kesan yang terbaik. Sesuai untuk wanita yang pregnant untuk dapatkan baby yang putih dan kulit cantik.

Kolagen mentah ini berasal dari tumbuhan marin/rumpai laut yg di kering.. 100% pure marine collagen yang belom diproses.. Tiada campurn bahan atau pengawet atau pewarna.


Kollagen in adalah 10x ganda tinggi dari sirip yu (satu mngkuk kecil rm300)
dan khasiat dia sama dengan sarang burung layang2 (rm400 hingga ribu2)
24 % kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang-layang
Anti oksida 550 x lebih tinggi dari
Vit.C
Vit.A 40x lebih tinggi dari betacarotine

Kelebihan/Kehebatan PMC..

-Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormone
-Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
-Memejalkan payudara, otot dan punggung
-Menyihatkan rambut dan kuku
-Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
-Mengurangi penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
-Mengurangi selulit
& Memberi tenaga
-Melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
-Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
-Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
-Merawat penyakit gout
& Mencegah kanser/tumor
-Menurunkan tekanan darah tinggi
& merawat Anemia
-Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, merawat gastrik
-Anti bakteria/kulat
& Memecahkan Toksin
-Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh
-Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
-Melicin, menegang, dan menghaluskan kulit
-Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
-Merangsang penghasilan sel2 baru kulit, menyembuhkan luka
-Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
-Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas 
-Menberikan rasa kekenyangan (diet) & Memelihara usus kecil 

(mengelakkan sembelit/buasir)
-Membantu masalah keputihan
& Menormalkan fungsi kalenjar tiroid.
-Mengawal berat badan & menyeimbangkan berat badan.
-Mnguatkan akar rambut dan mencegah keguguran rambut.
-Awet muda

Cara2 Penyediaan
1.  Basuh PMC sebanyak 5/6 kali.
2.  Rendam kedalam air sejuk semalaman.
3.  Basuh sekali lagi.
4.  Rebus PMC dgn suhu sederhana selama 40 minit,kacau
     sentiasa,guna 2 liter air.
5.  Sejukkan PMC ke dalam peti sejuk.
6.  Hasilnya seakan agar2/jelly

CARA PENGAMBILAN

Ambil 3 sudu besar PMC ke dalam air suam.Kacau sehingga cair.Amalkan 3 kali sehari.Sebelum sarapan,sejam selepas makan tengahari dan sebelum tidur. (Boleh dicampurkan dgn mana2 air perisa buah,contoh:sunquick/ribena)

ELAKKAN MEMINUM MINUMAN BERGAS DAN BERKAFEIN UNTUK HASIL YANG LEBIH CEPAT KERANA JENIS2  AIR TERSEBUT AKAN ‘MEMBUNUH’ KHASIAT PMC .

PERBEZAAN UTAMA GRED AA (Putih) DAN AAA (Ungu) : selalunya, gred aaa lebih kepada sesiapa yg menghidap penyakit kronik, manakala gred aa lebih kepada untuk kecantikan..


JENIS DAN PERBEZAAN ANTARA KOLAGEN UNGU DAN PUTIH : pilihan umum lebih kepada ungu dan kuning dan dua2 ok, for the 1st trial boleh try kuning dulu..then baru ungu.. ungu ni tinggi lagi nutrisinya...


SELAMAT - MURAH - BERKESAN - SEMULAJADI - TANPA BAHAN KIMIA
** 100% SEMULAJADI TANPA BAHAN CAMPURAN & BAHAN KIMIA
** RAHSIA KEJELITAAN KULIT MASYARAKAT CINA & JEPUN
** 10001 KHASIAT UTK KECANTIKKAN & KESIHATAN
** KANDUNGAN COLLAGEN 10 KALI GANDA LEBIH BAIK DARI SUP SIRIP YU
( RM300 1 MANGKUK )
& SUP SARANG BURUNG LAYANG-LAYANG.
ELAKKAN MEMINUM MINUMAN BERGAS DAB BERKAFEIN UNTUK HASIL YANG LEBIH CEPAT.

SILA HUBUNGI/SMS Hamidah:
013-6315841/ FB: Sham Ida / Yuyu:013-6487289 / FB: Nurul Hiedareyou / Twitter : The_Only_Yuyu

Harga dari KILANG & amat BERPATUTAN!!. 

Yang Gred AA tu utk Kecantikan, Yang Gred AAA tu utk Kesihatan

Friday, 1 February 2013

Kenangan Mengusik Jiwa...Cheewah~~



Assalamualaikum.... 
Tajuk x bole blah kan..Haha.. Kali ni yuyu nak citer sal kawan-kawan yuyu masa sekolah teknik lak... Ari tu sal kawan-kawan sekolah rendah... X ingat? KELIK SINI 


Yuyu ni x la rapat sgt ngan dak-dak kelas yuyu..Yang rapat pon ngan gegurl je lar... Tetibe yuyu jadi terajin nak mengedit gambo dorang... Bole ke guna ayat cam uh? Sah kena marah ngan cekgu bahasa melayu law cam nih..Haha..Itu pon guna gambo-gambo yang ada je kat yuyu... 


Haa...Ni lah hasil mengedit...Haha

Ini yuyu x mo tambah border....Siap ade cekgu lg taw..haha
Kami semua ni asal dr pelbagai tempat...Sampai ade yg yuyu x sempat sembang pon....Hakhak...Nampak x yg yuyu ni jual ikan...hihi.. Ok... Yuyu nak kenalkan sorang-sorang kawan-kawan yuyu..Gambo dorang ni yuyu amek kat fesbuk dorang taw..

Tempat pertama adalah........ Ok..saje je nak bg suspen...Jgn marah haaaa...T kena jual..

Ini nama dia Suarez.. (Bukan nama sebenar)


Ini plak nama dia Putera Semut (Pon bukan nama sebenar),or Ciko
Ini lak Haziq tapi kitorang panggil JBL.. Yuyu pon x taw kenapa..
Ini Azrel Azwan.. Err..Yuyu x mo cite sal nama dia lar..
Ini nama dia Shazreena..
Yang ini femes siket..Nama dia Hafiz.. Or... Tapai.. Haha..Ramai kata dia nih hensem...
Erm..Tang mana hensem nye tu??
Haa..Dia ni yuyu kenal dari form 1...Nama dia Fikri
Nama dia Hazmie... Yuyu susah siket nak cakap ngan dia nih..
Nama dia Hairi.. 
Ini Iema.. Awek cun kelas kitorang.. Femes..Hihi
Kitorang panggil dia Pablo..
Dia ni nama nya Syahid.. Or... Femes ngn nama Shrek..
Ni kitorang punya monitor.. Nama dia Salamuddin
Haa.. Dia ni mai dari utara nun...  Nama dia Firdaus
Nama dia Fadhil Hanafi... Yuyu xpenah cakap ngn dia pon
Amir.. Yuyu x ingat la penah ckap ngn ke x..
Haa...Nama dia Azlan..
Ini nama dia Syaril... Or Frog... 
Ini asisstant monitor..Nama dia Johari Asri.. Unik kan nama dia?
Dorang-dorang tu adalah sebilangan kawan-kawan kelas yuyu dari form 4 sampai la SPM.. Nak tengok gambo yuyu masa mudo-mudo dulu x? Law terer cuba cari mana yuyu..Haha



Ok.. Yuyu bagitaw nama ikut susunan okey? 
Dari kiri atas sekali : Hakim (http://www.facebook.com/mad.hakim),
Muhammad Nur Hafizuddin. Ni yuyu xde fesbuk dia..Tapi yuyu kawan ngan dia dari darjah 1,
Wardi.. Ni pun yuyu xde fesbuk dia...Kawan2 laen pon xde asenya..
Saravanan..The only Indians boy lam kelas kitorang..Fesbuk nya yuyu xde jugak.
Muhd Razif.. Ini pun menghilangkan diri.. Dengar citer dia masuk polis... 
Muhd Subhi.. Dengar kata dia da meninggal dunia..Tapi kitorang x taw la betul ke x.

Sekarang ni barisan kedua dari kiri lak,
Wan Muhammad Nazirul.. Yuyu xde fesbuk dia..
Muhd Amir Afiq.. Beliau telah meninggal dunia akibat kemalangan pada 2010.
Muhammad Noor Shazwan (http://www.facebook.com/puterasemut91),
Muhd Suhainizam.. Yuyu xde fesbuk dia..Aritu da jumpa..Tapi ntah..Da x dpt dikesan.

Ok..The last one...Barisan yang duduk baris hadapan..
Muhd Riduan..Yuyu x dpt cari fesbuk dia..N xde sape citer sal dia..
Cekgu kelas kami.. En Shahrol Hisham (http://www.facebook.com/shahrolhisham),

So.. Kalau korang rasa nak kenal ngan dorang ko pegi la kat fesbuk dorang k... Yuyu kasi can..Haha
K la.. Yuyu asa korang mesti da boring baca entry kali ni kan.. Yuyu tamatkan entry ni... Nanti yuyu hapdet lagi ok! tata

Wednesday, 30 January 2013

Bulan2 bertuah!!


Assalamualaikum!!~~ 

Hari ni Yuyu nak wat sumting yg org selalu wat...So..Korang

 baca la...Terpulang la korang nak percaya atau tak.. Yuyu x suruh pun korang 

percaya kan sgt..Tapi jangan la sampai  mensyirik kan Allah~~ Ok? 


 JANUARI


Mudah jatuh cinta·

 Mudah melupakan perasaan cinta terhadap org yang dicintai sekiranya dikhianati· 

Sukar setia· Pandai mengambil hati tp mudah melukai pasangan.

Selalu berdiam diri ketika bertemu dgn pasangannya.

Bersikap romantik tetapi tdk pndai menunjuk·

Sikap cemburu tinggi terhadap pasangan· 

Bakal jd bapa atau ibu yg penyayang.



FEBRUARI


Sukar jatuh cinta tp mudah utk dikhianati· 

Hormat pd pasangan·

Suka memikat pasangan·

Jujur dan berterus terang dlm perhubungan· Sentiasa nekad utk bersama dengan pasangannya·

Sangat romantik· Selalu menjaga hati pasangan· Amat menjaga penampilan.



MAC

Mudah menawan hati pasangan·

Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya· 

Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati· 

Sangat baik dlm perhubungan· 

Amat sukar melupakan pasangan yg dicintai· 

Perasaan cemburu yg minimum· 

Sgt manja dan sering ingin dimanjai pasangannya·

Mudah memilih pasangan tanpa berfikiran waras· 

Sentiasa mengharapkan keistimewaan drp pasangan· Berprasangka terhadap pasangan.


APRIL 

Memendam perasaan· 

Malu meluahkan isi hati· 

Ingin diberi perhatian· 

Cemburu dlm perhubungan·

Kesetiaan teguh dalam perhubungan· 

Emosi cepat terusik dan mudah terluka·

Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk·

Romantik· 

Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai·

Sukar berlaku curang· 

Kebanyakan org yg lahir dlm bulan ini blh dianggap “hamba cinta” 

spt Laila, Juliet, Siti Zulaikha


MEI


Mudah jatuh cinta· 

Jujur dlm perhubungan· 

Pandai menarik hati pasangan· 

Perasaan cinta mendalam· 

Mudah dipujuk· 

Mudah menerima cinta· 

Pilihan yg tepat dalam pasangan· 

Nekad utk menjaga hubungan yg baik· 

Bukan queen control/king control·

Suka mengangankan sesuatu yg indah bersama pasangan·

Sentiasa dahagakan kasih sayang· 

Ambil berat dlm menjaga perhubungan


JUN 

Pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.

Sukar melukai dan memahami hati pasangan· 

Mudah jatuh hati terlalu memilih·

Cerewet dlm perhubungan· 

Selalu beremosi·

Mudah merajuk dan mudah dipujuk· 

Cepat rasa bosan dlm percintaan·

Kurang yakin dlm perhubungan·

Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan org· 

Bakal menjadi ibu yg baik· 

Dahagakan pujian drpd pasangan.


JULAI


Suka didampingi pasangan· 

Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan· 

Mudah dipujuk dan berterus terang· 

Menghargai kesetiaan pasangan· 

Mengambil berat dan mengasihi pasangan· 

Suka merajuk dan dipujuk· Setia terhadap pasangan·

Suka mendengar dan tidak suka membantah· 

Cemburu terhadap pasangan.


OGOS 

Tidak serius dalam perhubungan· 

Mengambil mudah dlm perhubungan· 

Kesetiaan diragui· 

Pandai memujuk pasangan· 

Suka memimpin pasangan· 

Romantik,pengasih dan penyayang· 

Kelam kabut dlm perhubungan· 

Sering bertukar pasangan· 

Sukar mencari pilihan yg tepat· 

Sngat sensitive dan cemburu tahap maksimum· 

Mudah meluahkan kata cinta terhadap sesiapa yg berkenaan.


SEPTEMBER 

Bersopan santun dlm perhubungan· Bertolak ansur dlm pasangan· 

Suka mengkritik pasangan· 

Sangat prihatin terhadap pasangan· 

Sangat sensitive dan emosi· 

Pandai memahami pasangan·

Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan· 

Amat memilih pasangan· 

Sukar melupakan sekiranya hati terluka· 

Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan

OKTOBER
 

Suka berkomunikasi dengan pasangan· 

Sopan terhadap pasangan· 

Jujur dan jarang berpura-pura· 

Mudah terluka hati· 

Sukar menerima pandangan pasangan·

Emosi yg mudah terusik· 

Pengasih dan penyayang terhadap pasangan· 

Terlalu cemburu· 

Romantik· 

Memahami pasangan.


NOVEMBER

Banyak helah· 

Cermat dan teliti dlm perhubungan· 

Amat berahsia· 

Degil· 

Tidak suka dikongkong· 

Mudah ambil berat· 

Tidak menghargai perhubungan· 

Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan· 

Kurang menghargai pasangan dan hal-hal cinta· 

Kurang bersama dengan pasangan.


DISEMBER

Pemurah terhadap pasangan· 

Mudah jatuh cinta dlm masa yg sama· 

Tergesa-gesa dalam perhubungan· 

Suka didampingi oleh pasangan· 

Benci dikongkong·

 Berbakat utk kahwin lebih dr satu ( utk lelaki )· 

Suka mempengaruhi pasangan· 

Curang dalam percintaan· 

Kurang bekerjasama dlm pasangan.



Sumber Incik Gugel